Om Smart Retur

Vi i Smart Retur drømmer om å modernisere og effektivisere en litt «glemt» varegruppe: Returemballasjen – og det for hele Skandinavia. I en verden som er i voldsom fart skal vi utvikle og ta i bruk moderne teknologi, vi skal bygge infrastruktur der folk bor og vi skal ha innsikt og kompetanse slik at vi er en unik og attraktiv samarbeidspartner for storindustrien i Skandinavia. Beste produkt vinner. Løsningene får du skreddersydd hos med oss – det er dette vi « brenner for».

Våre ansatte

Velg avdeling:

Sertifiseringer

Reparasjon

Smart Retur er sertifisert av Green Cargo for reperasjon av Europaller. Dette innebærer at vi har krav til sortering, og reparasjon av Europaller. Både når det gjelder spesialspiker og måten disse er spikret på, samt trematerialer som brukes ved utskifting, gjelder strenge krav. Det Norske Veritas er kontrollorganet for denne sertifiseringen.

Varmebehandling

Alt trevirke som importeres til Norge, skal etter Mattilsynets regelverk varmebehandles for å eliminere skadegjørere. Smart Retur er godkjent og sertifisert etter den internasjonale standarden ISPM 15 – og har lisens fra Mattilsynet for varmebehandling av tre paller og tre emballasje.

Prosessen for behandling av trevirke gjennomføres i vårt hovedlager på Langhus.Trevirket varmes opp til en kjernetemperatur på 56 grader celsius i 30 minutter, for å drepe trelevende skogskadegjørere.

Smart Retur er lisensiert av mattilsynet for å kunne merke produktene i henhold til ISPM 15.

ISPM-15-lisens

SmartReturs lisensnummer er NO-991824111

I følge ISPM 15 må man gjennomføre HT og DB, men KD er frivillig.

Les om treemballasje på mattilsynet sine sider

Hvor langt er vi kommet?

Smart Retur (tidligere Waba Gruppen) startet som et norsk palleselskap i år 2000. Som mange andre gründerselskaper nådde man et punkt der man hadde behov for industrialisering av selskapet. Siden 2011 har fokuset vært på utvikling og modernisering. Vi begynte med oss selv og brukte 2-3 år på å få inn riktige mennesker. Vi har videreutviklet markedets beste digitale saldo/kontrollsystem for emballasje samt åpnet diskusjoner med storindustrien for hvordan skape det beste produktet. Vi tror du vil bli overasket over det økonomiske potensialet god logistikk rundt returemballasje kan gi.

Vi er klare – ballen er din!

Styret

Styret består av:

  • Søren Eriksen, konsernsjef
  • Johannes Sundet, styreformann
  • Martin Andresen, eier/styremedlem
  • Thomas Berntsen, styremedlem